ACCOMMODATIE

Openingstijden van ons paviljoen: 

Het park en het loungegedeelte (kleedkamers) zijn van maandag t/m zondag open van 07.00 uur ’s morgens tot 01.00 uur ’s nachts. Mocht het bargedeelte dus gesloten zijn, dan zijn de kleedkamers altijd bereikbaar. 

Iets vergeten / Gevonden voorwerpen: 

Gevonden voorwerpen worden standaard in de kist gelegd. Deze kist bevindt zich in het paviljoen, in het loungegedeelte tussen de heren kleedkamer en het koffieapparaat. Deze wordt halfjaarlijks geleegd (eind juni en eind december) en bij de kringloop aangeboden. 

Parkeren 

Ons tennispark bevindt zich op het volgende adres: Theo Koomenlaan 11, 5644 HZ te Eindhoven. 

U kunt met de bus komen, er is dichtbij een halte op de Aalsterweg, ter hoogte van het FC Eindhoven stadion. 

Wij hebben voldoende plaatsen om uw fiets te stallen bij binnenkomst op het park, parkeer uw fiets ook daar. U dient uw fiets natuurlijk wel zelf op slot te zetten. 

Wanneer u besluit om met de auto te komen, houdt er dan rekening mee dat er regelmatig activiteiten in de omgeving van ons park zijn waardoor “onze” parkeerplaats vol is. Wij kunnen dan ook gratis parkeren in de ruime parkeergarage onder de Fontys hogeschool.

Op de foto is de lange pijl de route voor de auto naar de ingang van de parkeergarage, de korte pijl die voor de mensen die zojuist hun auto geparkeerd hebben en te voet naar het tennispark willen lopen.

SPEELTIJDEN: 

  • Afhangen tussen 09:00u – 23:00u.
  • Ongeacht het aantal personen (minimaal 2) of speelvorm: 60 minuten speeltijd.  
  • Reserveren kan maximaal 2 dagen van te voren via de KNLTB Club App. 

Reserveren / Afhangen van banen voor niet leden. 

Banen voor les, competities, toernooien en verhuur worden gereserveerd in het afhangsysteem. Aanvragen voor reserveringen kunnen naar [email protected] worden gestuurd. Er wordt altijd bekeken of een aanvraag in bovenstaande criteria past. 

Reserveren / Afhangen van banen voor leden. 

Voordat leden een vrije baan gebruiken, moeten zij deze baan eerst reserveren (afhangen) via de KNLTB Club App. Om te kunnen reserveren moeten minimaal twee spelers worden ingevoerd, die van jezelf en die van de speler waarmee je gaat tennissen. Kies bij voorkeur geen bezette baan, maar een baan die vrij is. Dit voorkomt dat leden moeten stoppen terwijl er andere banen vrij liggen. Mocht dit niet kunnen, gun dan de leden wiens speeltijd verstreken is de tijd om een rally of game uit te spelen.  

Dagleden kunnen enkel in de ochtend en middag van 09:00u tot 18:00u spelen.  

Voor meer informatie om online af te hangen, log je in en kijk bij “Leden” naar KNLTB Club App.  

Gebruik en vegen van de banen 

Het gebruik van de banen is, m.u.v. de huurders alleen voor leden van GPT met een geldige KNLTB-pas. 

Er kan niet op een baan worden gespeeld wanneer deze te nat of te glad is, er sneeuw op ligt of bij intredende dooi. Het gaat ten koste van de baan wanneer er in zo een situatie toch wel op wordt gespeeld. Wanneer door weeromstandigheden de banen niet bespeelbaar zijn, zal het park gesloten worden (denk hierbij aan sneeuw en opdooi). Dit wil niet zeggen dat de leden niet zelf ook verantwoordelijkheid dienen te nemen en zich ervan moet vergewissen of het spelen verantwoord is! 

Wanneer het droog is en ook wanneer het licht miezert, dien je de banen te vegen. De instructies voor het vegen staan op een bordje bij elke baan. Veeg de banen 11 en 12 in de lengte richting en niet in een spiraal vorm! Dit voorkomt onnodige plasvorming na een regenbui. De andere gravelbanen en de TennisPro Vision (ook smashcourt genoemd) dienen bij voorkeur in cirkels van buiten naar binnen geveegd te worden. Veeg de gehele baan, niet enkel het gebied tussen de lijnen, maar van het net tot aan het hekwerk. Op deze manier worden de (gravel of infill) korrels van het bovenste laagje op de baan over de gehele baan verdeeld. Laat na het slepen het sleepnet niet op de baan liggen. Met de haken op het sleepnet kan het opgehangen worden aan het hekwerk. Zo kan iedereen het sleepnet pakken zonder de spelers op de baan ernaast te storen. Dus geen sleepnetten bij de ingangen of in de hoeken van de banen. Het vegen van de lijnen kan met de bezem die bij elke baan aanwezig is.  

Voor het bespelen van de banen zijn tennisschoenen verplicht.

Beregening van de banen 

Afhankelijk van de temperatuur worden de gravelbanen in de periode april -september automatisch beregend. Afhankelijk van de temperatuur gebeurt dit drie of vier keer per dag (ook ‘s nachts). Bij regenval wordt de beregeninginstallatie automatisch “on hold” gezet. Van het beregenschema kan afgeweken worden (bijvoorbeeld voor tennislessen of toernooien). Wacht met het betreden van de banen totdat alle plasjes verdwenen zijn. 

Mocht de baan toch nog te droog zijn, dit zie je wanneer er stof opwaait bij het bespelen van de baan, dan kan de groene knop op de baan/ bij de baan, bediend worden voor een korte beregening. Ook wanneer het gravel heel licht van kleur wordt, is dit een indicatie om de baan handmatig (met de groene knop) te beregenen. Vóór het beregenen van de baan wordt u geacht de baan te slepen en de lijnen te vegen. Na het slepen natuurlijk het sleepnet weer netjes terughangen aan het hekwerk. Gebruik de groene knop niet onnodig. Voor onze vereniging is duurzaamheid van belang en het drinkwater wat voor de beregening gebruikt wordt willen we niet verspillen. 

Na iedere speelbeurt ben je verplicht de baan te vegen met het sleepnet. Vegen mag alleen als de banen droog zijn. 

Laten we er samen voor zorgen dat onze banen in goede conditie blijven. Zo hebben de spelers die na je komen ook een verzorgde baan om op te spelen en wordt de vereniging niet op onnodige (onderhoud)kosten gejaagd. Vraag ook aan mede clubleden de baan te slepen en de sleepnetten op te hangen als dat aan de orde is. 

Vragen of opmerkingen over het baanonderhoud en problemen van of op de banen kunnen gemeld worden middels een whatsapp naar de betreffende baancommissaris 06-25081721. 

In- en uitschakelen LED-baanverlichting: 

Het in- en uitschakelen van de LED-baanverlichting kan via een schakelpaneel in het voorportaal van het paviljoen. Naast elke schakelaar staat bij welke baan deze hoort. Elke schakelaar heeft een lampje. Rood betekent de verlichting is uit en groen betekent de verlichting is aan. Door op de schakelaar te drukken zet je de verlichting aan of uit. Wanneer je als laatste op een baan hebt gespeeld en er komt dus niemand meer na jou, dan schakel je de verlichting uit. In het geval dat de bar nog open is, kun je ook aan het barpersoneel vragen om de verlichting van de baan uit te doen, mits er niemand na jou op dezelfde baan nog gaat tennissen. Achter de bar hangt een tablet waarop de baanverlichting ook aan en uit te zetten is, door het barpersoneel, dus ga niet zelf achter de bar lopen wanneer je klaar bent met tennissen. 

Informatie over banen 

 Vragen, klachten of suggesties tot verbetering van de banen en zaken er om heen kunt u sturen naar [email protected]        

Toewijzen van banen

Bij het toewijzen van de banen gelden onderstaande criteria, hier kan in overleg met de TC worden afgeweken. 

Lesbanen, maandag t/m donderdag na 19:00u (piektijden). Banen 5,6,7,8,11 en 12 zijn in genoemde volgorde voor de les. Als 11 en 12 gesloten zijn wordt er uitgeweken naar banen 3,4 of 9,10. Hier kan alleen bij KNLTB-competities worden afgeweken.

KNLTB competities, toernooien, parkkampioenschappen en Genneper Parken Trophy; hiervoor wordt het aantal banen gereserveerd wat nodig is. Bij de KNLTB competitie geldt 2 banen per thuisteam, behalve op vrijdagavond (1 ⅓ baan) waar de banen gedeeld worden. Het is mogelijk dat alle banen bezet zijn op vrijdag vanaf 19:00u en op zaterdag van 10:00u tot circa 17:00u. 

Interne competities en husselen/tossen; hiervoor worden op doordeweekse avonden in de zomerperiode maximaal 4 en in de winterperiode tijdens de piekuren maximaal 2 banen gereserveerd. 

Verhuur: alleen banen 3, 4, 17 en 18 worden verhuurd. Hier kan van worden afgeweken, bijvoorbeeld bij verhuur t.b.v. clinics en scholen.

Prioriteit bij wegvallen gravelbanen: wanneer door weersomstandigheden de gravelbanen niet en de Pro-Vision banen wel bespeelbaar zijn, dan gelden de volgende voorrangregels: 1. KNLTB competitie, 2. Tennisles, 3. Clubactiviteiten (toernooi, interne competitie en husselen) en 4. Vrij tennissen. Pas deze voorrangsregels in vriendelijke omgangsvormen toe. 

Legitimeren 

Ieder lid moet een geldige KNLTB-spelerspas bij zich hebben om aan te kunnen tonen dat hij/zij lid is van Genneper Parken Tennis. Schroom niet bij twijfel te vragen of iemand lid is en zijn/haar spelerspas kan laten zien. Als iemand onterecht gebruik maakt van een baan mag u deze persoon op een nette en vriendelijke wijze vragen de baan te verlaten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 211 1428

Adres

Theo Koomenlaan 11
5644HZ Eindhoven

KVK-nummer

59692464