Jeugd

Wie zijn wij? 

 

 De club voor alle jeugd! 

Genneper Parken Tennis is er voor iedereen die graag wil tennissen, jong en oud. We zijn een echte familie- en gezelligheidsvereniging. Sportiviteit, gezelligheid en het ondernemen van leuke (tennis) activiteiten, staan bij ons centraal. Voor elke leeftijd, voor ieder wat wils, op ieders eigen niveau. Dus ook voor jou!

 

 

Tenniskids alles in één; voor alle leden t/m 12 jaar 

Tennis is natuurlijk de allerleukste sport en we maken het bij GPT nog leuker. Bij tennis is het nog niet vanzelfsprekend dat kinderen automatisch tennisles volgen en wedstrijdjes spelen als ze lid zijn, zoals bijvoorbeeld bij voetbal of hockey. Dat is jammer, want er is gebleken dat kinderen meer plezier aan tennis beleven als ze vaker tennissen.

Hier brengt GPT verandering in.

Voor alle kinderen t/m 12 jaar is er een keuze uit 2 pakketten: 

 1. START- pakket voor beginnende Tenniskids (max. 1 jaar) 
 2. TOP- pakket voor alle andere Tenniskids 

Wil je alleen lid zijn zonder tennisles en competitie dan moet je dit apart aangeven op de site van BMT en kies je daarop de optie GEEN pakket.

Het START-pakket
Het START- pakket is voor nieuwe, startende jeugdleden. Je maakt dan alleen gebruik van tennislessen in de eerste periode en speelt nog geen competitie. Wel kan je gebruik maken van het wekelijkse uurtje begeleid spelen. Na een jaar, ga je over naar het TOP-pakket. Dit gaat in overleg gaan met de tennistrainer en ouders. 

Het TOP-pakket
Met het TOP-pakket doe je altijd mee aan de competitie en de reguliere tennislessen. Door de vele extra’s in dit pakket beleef je het meeste tennisplezier.      

Geen extra kosten: Om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor deze nieuwe manier van tennis betaalt de club de kosten van de extra’s die bij het TOP-pakket horen. Dit houdt in: een competitietraining; clubshirt, wekelijks begeleid spelen en competitiekosten. Jeugdleden betalen alléén voor tennisles en lidmaatschap. 

 

Nieuwe leden:

Wil je lid worden dan geef je je eerst op als lid bij Genneper Parken Tennis,  https://genneperparkentennis.knltb.site/lid-worden. Let op; Zolang u niet opzegt (opzeggen voor 31 december van het lopende jaar), wordt het lidmaatschap jaarlijks automatisch verlengd.

Daarna maak je de keuze voor het juiste tennispakket op de website van de tennisschool BMT, http://bmt.plannedtennis.nl/inschrijven.

 1. Begin je met tennis dan kies je voor het START- pakket, 
 2. Heb je al een beetje tenniservaring dan kies je voor  het TOP- pakket. Je doet meteen mee aan de training en competitie. 
 3. Wil je alleen lid zijn (zonder training, competitie etc.), dan geef je je alleen op als lid bij Genneper Parken Tennis. Je komt dan niet in aanmerking voor de leuke extra’s. 

Zonder lidmaatschap is training en spelen op het park niet toegestaan. 

Bestaande leden:

Het lidmaatschap bij Genneper Parken Tennis loopt gewoon door. Maak 2 x per jaar de keuze voor het juiste tennispakket op de website van de tennisschool. Een pakket heeft namelijk een looptijd van 6 maanden:

 • van 1 september t/m 28 februari (najaar)
 • van 1 maart t/m 31 augustus (voorjaar)

 BMT stelt ieder half jaar opnieuw de lesgroepen vast. 

De inschrijving stopt 10 weken voor de ingang van het pakket. Dit heeft te maken met de inschrijving voor de competitieteams bij de KNLTB. De jeugdcommisssie stelt, in overleg met tennistrainers, de competitieteams samen.

Je schrijft je in via http://bmt.plannedtennis.nl/inschrijven. Daarbij kun je kiezen voor: 

 1. TOP- pakket. Hiermee doe je direct mee aan de  tennisles, competitie en de meeste andere tennisactiviteiten.
 2. Wil je alleen lid zijn? Dat vinden we uiteraard erg jammer omdat tennis zoveel leuker kan zijn. Je kiest dan voor de keuze geen pakket. Je doet dan niet mee tennisles en competitie en komt niet in aanmerking voor de extra’s. 

Extra tennislessen? Dat kan!  

Jeugdleden die, naast één van de pakketvormen nog een tweede tennisles in de week willen, kunnen dat ook op de website van BMT Tennis aangeven. Op de website van BMT Tennis http://bmt.plannedtennis.nl/inschrijven  kun je zelf deze keuze maken.

 

Veelgestelde vragen & antwoorden over de nieuwe Tenniskids Alles-in-1 mogelijkheden

 • Wat zijn de richtlijnen voor het indelen van de trainingsgroepen? Bij de indeling van de groepen wordt zoveel mogelijk ingedeeld per leeftijdscategorie daarbij gelden de richtlijnen van Tenniskids, te weten 4-5 jaar (blauw), 5-8 jaar (rood), 8-10 jaar (oranje), 10-13 jaar (groen) en 13-17 jaar (geel). Onze tennisschool kan hier naar eigen inzicht van afwijken, bijvoorbeeld vanwege niveauverschil. 
 • Wat is de grootte van de trainingsgroep? Maximaal 8 kinderen per lesgroep.
 • Kan ik ook alleen kiezen voor zomertraining of wintertraining? Dat is niet mogelijk. Voor de jeugd t/m 12 jaar gaan we uit training en competitie in beide seizoenen.
 • Kan ik ook alleen trainen en niet meedoen aan competitie? Ja dat kan, maar niet oneindig. Om competitie te spelen is het beter om alvast wat techniek te hebben. Daarvoor is het START- pakket bedoeld. Dit pakket kun je maximaal een jaar kiezen; daarna ga je over naar het TOP-pakket. In overleg met de trainers kun je ook eerder overstappen naar het TOP-pakket.  
 • Is er een herindeling qua lessen halverwege het jaar? Per half jaar wordt net als nu gekeken naar de beste indeling op basis van leeftijd, beschikbaarheid en niveau. Het moet altijd mogelijk zijn om trainingsgroepen opnieuw in te delen. Elk halfjaar kun je bij de keuze van je pakket ook je beschikbaarheid aangeven.
 • Tennislessen die niet doorgaan ivm het weer, worden die ingehaald? Zo ja, wanneer? Ja, je hebt recht op 18 lessen in de zomer en 18 lessen in de winter. Er zijn maximaal 2 inhaalweken na iedere reeks.
 • Kan ik ook privé-training krijgen? Ja, maatwerk via BMT Tennis.
 • Kan ik een tweede keer in de week trainen? Ja, beide pakketten kun je aanvullen met een extra trainingsmoment in de week.  

 Over competitie spelen 

 • Waarom gaan we uit van competitie spelen na het START-pakket? Tennis is een technische sport waar wedstrijdjes spelen bij hoort. Vandaar dat GPT voor de jeugd meedoen aan competitie toevoegt. De ervaring leert, dat kinderen door het spelen in teamverband ook meer plezier aan tennis beleven. Net als voetbal en hockey is tennis ook een teamsport.
 • Wat als ik geen competitie wil spelen? Dat is heel jammer en is het de vraag of tennis dan wel een geschikte sport is voor je is. Het kan in het eerste jaar; dan kies je voor het START-pakket. Na een jaar wordt er verwacht dat je overstapt naar het TOP-pakket en dus ook competitie gaat spelen. Net als bij voetbal en hockey horen wedstrijdjes er immers bij.
 • Wat als ik wel competitie wil spelen, maar niet wil trainen? Dat is voor de jeugd t/m 12 jaar niet mogelijk. Voor tennis heb je techniek nodig en het is ook niet fair naar teamgenoten die er wel voor trainen. Trainen hoort er zeker als je jong bent bij om het spel te leren en er zo meer plezier aan te kunnen beleven. 

Over kennismaken met tennis / nieuwe leden

 • Voor het kennismaken met Tennis doen we als vereniging mee aan “Kies je sport”. Daarnaast kan er een proefles via BMT aangevraagd worden.
 • Van wanneer tot wanneer loopt het alles-in-1? De verenigingscontributie loopt per jaar van januari tot januari en de pakketten lopen per halfjaar. 
 • Bestaat de gezinskorting nog steeds? Nee, GPT geeft aan elk jeugdlid subsidie op het Tenniskods alles in 1 pakket en rekent dus geen extra kosten voor tennisactiviteiten.
 • Wat gebeurt met het lidmaatschap als mijn kind (langdurig) geblesseerd raakt? In overleg met BMT Tennis en GPT zal naar een passende oplossing gezocht worden. Mocht je nog een aanvullende vraag hebben, dan kun je deze stellen door te mailen naar [email protected] 

Mocht je nog een aanvullende vraag hebben, dan kun je deze stellen door te mailen naar [email protected]

 

Tennisles:

 Alles is te leren! 

Tennis is een leuke sport, maar er komt best veel bij kijken, zoals techniek, spelregels, puntentelling en spelinzicht. Daarom is het verstandig om tennisles te volgen. Bij Genneper Parken Tennis kan dit het hele jaar door. De cursussen starten in het voorjaar (maart) en in het najaar (september).

Onze tennislessen worden verzorgd door BMT Tennis. Om tennislessen te volgen moet je lid zijn van Genneper Parken Tennis.  

Meer informatie over lid worden bij Gennerper Parken Tennis, vind je hier.  

Meer informatie over BMT tennis, vind je hier.  

Klik hier om je op te geven voor tennistraining bij BMT tennis.  

Het is mogelijk om eerst  één proefles te volgen. Hiervoor kun je je aanmelden bij onze tennisschool BMT. Je geeft aan dat het gaat om een proefles en de tennisschool zal een moment voor je plannen waarop je kunt uitproberen of tennis jouw sport is.    

Voor vrijblijvend kennis maken mail naar: [email protected]   

 

Game on !

Georganiseerde activiteiten: Natuurlijk wil je de oefeningen en tips die je tijdens de lessen krijgt ook in de praktijk brengen op andere momenten. Hier leer je heel erg veel van! Om deze reden, maar vooral ook omdat het heel gezellig is, organiseert de jeugdcommissie, soms samen met BMT, regelmatig activiteiten voor de jeugd. De activiteiten zijn voor spelers van ieder niveau, of je nu net begint of al wat langer speelt; je kunt meedoen.

Begeleid spelen: Iedere week kun je op donderdag  van 16.00 tot 17.00 naar de baan te komen voor het begeleid spelen. Op dat uur is er een trainer van BMT aanwezig om de kleine wedstrijdjes te organiseren. Je hoeft je niet aan te melden. Het is een leuke manier om wat meer clubgenootjes te leren kennen.

Vrij tennissen: Natuurlijk kun je ook lekker vrij komen tennissen. Naast de 18 gewone banen hebben we ook twee mini tennisveldjes en een tennismuur. Super handig om nog eens extra je slag te oefenen. Met je tennispasje kun je in het clubhuis een gewone baan reserveren (afhangen noemen we dat op de club).  Hoe dat gaat leer je vanzelf als je op de club komt. Op de minivelden en de muur kun je gewoon spelen zonder te reserveren. 

 

Activiteitenkalender Jeugd 

 

 

5 februari 13.00-15.00 Bowlen
5 maart 13.00-18.00 Wafeltoernooi
19 maart 9:30 -13.00 Voorjaarstoernooi voor alle jeugd 
juni   Parkkampioenschappen 
10 september t/m 15 oktober    Najaarscompetitie Tenniskids en Junioren 
september 13.00-18.00 Ouder- kind  toernooi
september 13.00-18.00 Ouder- kind  toernooi
25 oktober 17.30 Afsluiting najaarscompetitie
november 18.30-20.30 Thematoernooi jeugd t/m 11 jaar
  21.00-23.00 Thematoernooi jeugd 12 jaar en ouder
1 december 18.00-21.00  Pepernotentennis 

 

 

 

Competitie

Jeugdleden van GPT kunnen op ieder niveau competitie spelen. Er doen altijd veel teams mee met de competitie, dus er is altijd veel gezelligheid op die zondagen. We sluiten de competitie altijd gezellig af, met alle jeugd spelers op het paviljoen. 

Jeugdleden t/m 12 jaar met een TOP-pakket  doen, naast de tennislessen en de clubactiviteiten, automatisch mee aan de KNLTB-Tenniskids competitie. Deze competitie is op zondag. Je speelt dan in een clubteam tegen teams van andere verenigingen. Soms op ons eigen park, maar ook bij andere tennisverenigingen in de omgeving van Eindhoven. Je wordt door onze jeugdcommissie in samenspraak met de tennistrainers ingedeeld in een team. Voor de Tenniskidsjeugd is er een kleur verbonden aan de competitie; rood, oranje en groen. Elke kleur heeft eigen leeftijdsindicatie,regels, een aangepast tennisveld en tennisballen. Er zijn 2 los van elkaar staande competities; voorjaarscompetitie en najaarscompetitie. 

Rood en oranje; KIA Tenniskids 

Voor Rood en Oranje is deze competitie op 7 zondagen in het voorjaar en 5 in het najaar. De tijd is van 9.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur.   

Klik hier voor informatie over de KNLTB competitievormen Tenniskids rood/oranje. Voor overige vragen over competitie kun je ons altijd mailen: [email protected]

Groen Tenniskids  

Voor Groen is deze competitie op 7 zondagen in het voorjaar en 7 in het najaar. De tijd is van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur.
Klik hier voor informatie over de KNLTB competitie Groen

Voor overige vragen over competitie kun je ons altijd mailen: jcjunioren@genneperparkentennis.nl 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 211 1428

Adres

Theo Koomenlaan 11
5644HZ Eindhoven

KVK-nummer

59692464