Wat mag ik van GPT verwachten?

Wat mag ik van GPT verwachten?
Wat kan ik als senior lid verwachten op Genneper Parken Tennis?  

U kunt competitie spelen op GPT.
Er is de KNLTB competitie, hierbij speel je met jouw team van GPT tegen een team mensen van een andere tennisvereniging, de ene keer thuis en de andere keer ga je bij hen op bezoek.
De KNLTB heeft 3 competities per jaar: voorjaar, najaar en wintercompetitie. Deze competities worden verzorgd door de KNLTB en als de vereniging ook nog in het bezit is van een aantal CL’s (Competitie Leider) dan kan deze competitie van start gaan. Houdt de nieuwsbrief in de gaten wanneer je je kan inschrijven voor de competitie. Heb je nog geen team of wil je je niet vastleggen voor het spelen van 5 of 7 weken achter elkaar, dan kun je je natuurlijk ook aanmelden als invaller/-ster.
Log je in en zie bij de Technische Commissie de pagina van de CL voor meer informatie.   

Ook zijn er 2 Interne Competities. De IZC (Interne zomer competitie) en de IWC (interne winter competitie). De IZC wordt gespeeld in april t/m juli op 3 doordeweekse avonden (Di, Wo en Donderdag). Ieder senior lid (behalve de dagleden) van GPT, ongeacht sterkte, kan deelnemen. Men kan inschrijven in de singel, dubbel en mix. Bij de dubbel en mix schrijf je je in met een vaste partner. Partij duurt 1 uur, inclusief 5 min inspeeltijd en men speelt in een poule naar gelijke sterkte. Hier speel je tegen andere leden van onze eigen vereniging.  

De organisatie is in handen van Hans Gorris en Jan Jansen en zij zijn bereikbaar via de mail: [email protected]  

Lees de maandelijkse nieuwsbrief voor actuele informatie!     

 De IWC, de Interne Winter Competitie. Deze wordt gehouden van November t/m Maart en wordt verzorgd door Martien Hendriks en is bereikbaar via emailadres: [email protected]  

Voor meer info over de IZC en de IWC, log je in, ga naar Activiteiten Commissie en zoek naar de IZC / IWC. 

Ook is er Tossen/Husselen/Racket trekken op onze vereniging. Om de verwarring tussen deze 3 worden weg te nemen, aangezien ze toch alle 3 hetzelfde betekenen, noemen wij het Tossen.

Op GPT hebben wij 3 Toss mogelijkheden

Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend (55+).
Dit is voor iedereen lid dat 55 jaar of ouder is en er wordt gespeeld om 09:30u-12:00u op baan (5+6) 7 t/m 10. Er worden 3 rondes gespeeld, in de eerste ronde wordt er ingedeeld door loting, in de 2e en 3e ronde wordt er zoveel mogelijk op speelsterkte ingedeeld. Op deze ochtenden is er een grote opkomst. 

Maandagavond (18+):
Dit is voor ieder seniorlid van GPT en er worden (gemengd) dubbels gespeeld van 20:00u – 22:00u op baan 3+4 en baan 15+16. Er wordt getost om te bepalen wie met wie tegen wie speelt en na 40 minuten wordt er afgewisseld. Hoe meer mensen komen, hoe meer variatie er is. Hierna genieten we van een drankje en een praatje. Ideaal voor nieuwe leden om snel andere leden te leren kennen. 

Dinsdag- en donderdagmiddag ( DOF Heren 55+). Dit is enkel voor heren 55+. Leden vanaf de genoemde leeftijd met ruime tenniservaring zijn van harte welkom op dinsdag en donderdagmiddag van 13:00u – 15:00u. DOF staat voor Door Oefening Fit.  

Ook zijn er nog regelmatig een-dag toernooien te vinden op onze vereniging. Zie hiervoor de nieuwsbrief en de agenda op de website. Inschrijven hiervoor gaat via de Mijn KNLTB App. Mocht je zelf ook een een-dag toernooi willen organiseren, meld je dan bij de Activiteiten commissie.  

Ook zijn er toernooien die een hele week duren, deze zijn te vinden via de Mijn KNLTB website, zoek hier naar toernooien. Op deze pagina staat ook hoe je je hiervoor in kunt schrijven.  

Zelf hebben wij 2 toernooien die een week duren op ons park: Clubkampioenschappen en Genneper Parken Trophy, eind augustus/begin september ofwel week 35. https://genneperparkentrophy.nl  

En natuurlijk kun je op onze vereniging ook nog vrij tennissen. Wil je vrij tennissen, dan reserveer je een baan in het afhangsysteem. Je kunt dit online doen via de App of website of je komt samen met je partner naar de vereniging en hangt daar af in het afhangsysteem. Om af te hangen/reserveren heb je minimaal 2 geldige digitale KNLTB-passen nodig. Kijk welke banen vrij zijn en hang bij voorkeur een vrije baan af waarop nog niet wordt gespeeld, in plaats van een baan af te hangen /reserveren waarop mensen al wel staan te spelen. Dit voorkomt dat mensen moeten stoppen, terwijl er nog banen vrij liggen. Zijn alle banen al in gebruik, dan kun je niet anders, maar gun dan de mensen van wie de speeltijd bijna is verstreken dat ze de rally of game uit kunnen spelen. Afhangen is mogelijk tussen 8:30 – 23:00 uur. Vergeet niet om na afloop de baan te vegen! Ga niet tennissen wanneer de baan te nat of te glad is, er sneeuw op ligt of bij intredende dooi.            

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 211 1428

Adres

Theo Koomenlaan 11
5644HZ Eindhoven

KVK-nummer

59692464