SOCIALE VEILIGHEID

AED: Ook U kunt het leven redden van iemand die een hartstilstand heeft.  

Op het tennispark is een apparaat beschikbaar om mensen met een hartstilstand te redden. Hartstilstand komt niet veel voor. Maar als het gebeurt is het erg gevaarlijk. Gelukkig zijn er nu mogelijkheden om de kansen op overleven aanzienlijk te vergroten.  

De defibrillator ofwel AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat gebruikt moet worden als iemand door een hartstilstand getroffen is. De kans op overleven is 80 % wanneer de actie die toegepast wordt de juiste is.  

Het AED apparaat hangt buiten bij de ingang van het paviljoen (tussen het afhangbord en het tapwaterpunt). Het is geplaatst in een verwarmde kast met alarm en breekglas. Iedereen kan het AED apparaat gebruiken, want als je de deksel open doet geeft een ingesproken tekst en beeld aan wat je bij en met de patiënt moet doen.  

Als iemand op de baan of in de bar is “flauw gevallen” moet je eerst proberen hem/haar door voorzichtig schudden van het hoofd weer bij kennis te krijgen. Als dat binnen 10 seconden niet lukt moet je aan de mond luisteren of de ademhaling ontbreekt of erg zwak is.  

Is dat het geval, bel dan 112 en zeg dat het om een hartstilstand op de tennisbanen van Genneper Parken Tennis gaat, Theo Koomenlaan 11, 5644 HZ Eindhoven. Het apparaat geeft aan wat je verder moet doen voordat de ambulance ter plaatse is. Iedereen binnen onze vereniging zou dit moeten weten! Als het apparaat uit de houder wordt genomen gaat een alarm af, zodat eventueel aanwezige getrainde reanimatie vrijwilligers weten dat zij moeten komen helpen met mond op mond beademing en hartmassage. Maar het meteen gebruiken van de AED is het belangrijkste. Dat kan iedereen doen! Onthouden dus!  

E.H.B.O (Eerste Hulp Bij Ongelukken):
Achter de meest linker deur in de Loungeruimte, boven de kraan, bevindt zich een kastdeur met een sticker erop. Op deze sticker staat een groot groen kruis. Wanneer je de deur van deze kast open doet, zie je een oranje kist. Dit is de E.H.B.O. kist. Hier zitten bijvoorbeeld pleisters in. Mocht je nu zien dat er iets bijna op is. Geef dit dan door aan de mensen achter de bar. Die kunnen er een notitie van maken en doorgeven aan de mensen van de paviljoen-commissie, zodat alles weer netjes aangevuld wordt.  

VERTROUWENS CONTACT PERSOON:  

Vragen/melding(-en) over grensoverschrijdend gedrag bij GPT.  

Wil jij een melding maken of heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag?  

Dan kun je contact opnemen met een van de vertrouwenscontactpersonen van GPT:  

Cory de Kool                                   [email protected] 
Janneke van der Kruis [email protected] 
Marjolein van den Bosch [email protected] 

 

Voor meer info, Log in, ga naar “Leden” en ga naar VCP. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 211 1428

Adres

Theo Koomenlaan 11
5644HZ Eindhoven

KVK-nummer

59692464